Samsung Galaxy A53 5G – păreri și review

Samsung Galaxy A53 este un smartphone 5G cu specificații de flagship și performanțe solide, cu un preț de telefon accesibil. Vom prezenta pe scurt în acest review avantajele principale ale acestui telefon performant și ieftin.

Vezi prețul zilei

Pe ce culori este disponibil Samsung Galaxy A53 5G?

Samsung oferă întotdeauna o varietate de culori atractive când vine vorba de design. Samsung Galaxy A53 5G este disponibil pe culorile portocaliu, albastru, negru și alb, toate variantele având un finisaj de calitate. Design-ul elegant și compact (74.8 x 8.1 x 159.6 mm) cu greutatea de doar 189 g face acest telefon ușor de manevrat și de utilizat.

Telefon performant și ieftin, cu cel mai nou Android

Samsung A53

Cu sistemul de operare Android 12 și un procesor Exynos 1280 cu 8 nuclee la frecvența de 2 GHz și 2.4 GHz, Samsung Galaxy A53 oferă o experiență de utilizare fluidă. Îmbunătățirile Samsung sub forma One UI ne-au lăsat mereu cu cele mai bune păreri după utilizare.

Un alt lucru care ne-a surprins plăcut în acest review este posibilitatea de a upgrada acest telefon la Android 13 și One UI 5.

Conectivitate completă

Samsung A53 este un telefon Hybrid SIM. Acestul lucru înseamnă că deține un slot nanoSIM și un slot hibrid: poți introduce în el încă o cartelă nanoSIM sau un card de memorie microSD.

Conectivitatea 5G, Wi-Fi, Bluetooth 5.1 și NFC îmbunătățesc viteza de transfer a datelor și facilitează conectarea cu alte dispozitive.

Display și AMOLED și camere foto performante

Camera Galaxy A53

Ecranul Super AMOLED de 6.5 inch are rezoluția de 1080 x 2400 pixeli. Funcția de afișare la 120 Hz oferă imagini clare, dinamice și culori vii. Samsung Galaxy A53 are un display protejat cu Gorilla Glass 5 ceea ce înseamnă că nu este nevoie absolută de folie de protecție.

Memoria internă de 256 GB și RAM-ul de 6 GB facilitează stocarea de aplicații și date, iar slotul microSD permite extinderea acestora. Pentru cei cu un buget mai restrâns, acest telefon oferă și opțiunea de stocare de 128GB.

Samsung Galaxy A53 are 5 camere foto cu rezoluții impresionante. Camera principală de 12 MP, o cameră macro de 5 MP, o cameră de adâncime de 5 MP și o cameră wide de 64 MP. Camera frontală de 32 MP captează fotografii bogate în detalii. Rezoluția video UHD (ultra HD, adica 4K), autofocus, panorama și HDR îmbunătățesc calitatea fotografiilor și a filmărilor.

Verdict: Samsung Galaxy A53 5G poate fi utilizat chiar și două zile

Și pentru asta avem ca argument bateria Li-Po de 5000 mAh, care asigură o autonomie solidă. Încărcarea se face prin portul USB tip C și este rapidă, la 25W. Testele efectuate au relevat o autonomie de 32 ore pentru convorbiri telefonice, 13 ore pentru browsing și 20 de ore de redare video.

Telefonul este protejat împotriva apei și a prafului, Samsung Galaxy A53 5G fiind certificat IP67. Alți senzori din dotare sunt accelerometrul, giroscopul, amprenta (de tip optic, situat sub display) și senzorul de proximitate.

Vezi prețul zilei