Telefoane Samsung 5G – noutăți și recomandări

Samsung se află în 2023 într-un proces continuu de modernizare a tuturor modelelor sale de telefoane cu suport pentru tehnologia 5G. Dacă în urmă cu un an sau doi, un telefon 5G de la Samsung costa câteva mii de lei bune, pragul pentru această tehnologie s-a redus semnificativ. Am decis să scriem acest articol pentru a prezenta noutăți, păreri și recomandări în alegerea telefonului ideal.

De ce să aleg un telefon 5G de la Samsung?

Pe scurt, un telefon 5G este un telefon rapid, fiabil și cu o durată de viață a bateriei excelentă. 5G este viitorul conectivității. Spre deosebire de alți producători, un telefon 5G de la Samsung vine la pachet cu celelalte îmbunătățiri cu care deja ne-am obișnuit:

Securitate

Fiecare model de telefon Samsung va primi timp îndelungat acces la cele mai noi update-uri necesare pentru o securitate optimă. De asemenea, aceste telefoane Samsung 5G vin cu Android recent, versiunea 12 sau 13. În utilizarea zilnică, nu există diferențe semnificative între acestea.

Interfață unică pe modelele de telefoane Samsung 5G

One UI este poate cea mai inovativă și intuitivă interfață pentru Android, oferită exclusiv pe modelele Samsung.

Ce să urmăresc când aleg un telefon 5G?

În continuare îți prezentăm o listă cu ce trebuie să urmărești atunci când vrei să cumperi un telefon Samsung 5G. Ține cont de aceste recomandări!

Baterie

Un telefon 5G este recomandat să aibă o baterie de cel puțin 3500mAh. Această capacitate este necesară datorită consumului mai crescut de energie în timpul transmisiilor de date la ultraviteză.

Memorie RAM și stocare

În ultimii ani, aplicațiile au crescut semnificativ în dimensiuni. Un telefon cu memorie internă de 64GB nu mai este potrivit pentru cei care vor să profite de viteza 5G și să descarce conținut. Recomandăm să alegi un telefon cu minim 128GB de stocare rapidă. Memoria RAM de 4GB sau 8GB este suficientă. Unele telefoane Samsung suportă expansiunea memoriei printr-un card microSD, care adesea folosește un slot comun cu una dintre cartelele SIM suportate.

Ecran și sistem de camere foto

Cu excepția modelelor de buget, fiecare telefon Samsung cu suport 5G vine cu un display impresionant AMOLED. Urmărește cu atenție ce tip de display are telefonul pe care vrei să îl cumperi, precum și protecția aplicată pe acesta. Gorilla Glass, indiferent de variantă, este absolut necesar.

Samsung este un producător cunoscut pentru telefoane cu performanțe foto impresionante, care atrag cele mai bune păreri. Calitatea fotografiilor este excelentă, cu îmbunătățiri în funcție de categoria de preț a telefonului.

Ce furnizori oferă rețeaua 5G în România?

România s-a adaptat rapid schimbărilor de conectivitate, fiind a doua țară din lume dacă vorbim de viteza atinsă în rețeaua 5G. Rețelele Orange și Vodafone au fost primele care au introdus telefoane și echipamente 5G în țară, urmate apoi de Digi.

Suportă rețelele din România folosirea de telefoane Samsung 5G?

Da, toate modelele de telefoane 5G comercializate oficial de Samsung în România suportă conectivitatea la rețelele majore de telefonie.

Am nevoie de abonament pentru a beneficia de 5G?

La momentul actual, ai nevoie de abonament ca să te beneficiezi de vitezele 5G. Există diverse oferte și abonamente fără perioada contractuală, cum ar fi Yoxo, de la Orange.

Recomandări de telefoane Samsung 5G

Am pregătit o listă cu cele mai noi telefoane Samsung 5G. Există și modele mai vechi, însă alegerea unui telefon mai nou îți oferă performanțe mai bune și actualizări pe o perioadă mai îndelungată. Fiecare model este însoțit de un scurt rezumat.

Telefoane Samsung 5G de buget: Galaxy A13 și, în curând, A14

Telefoane Samsung 5G

Samsung Galaxy A13 5G este cel mai bun și cel mai accesibil telefon 5G din categoria sa de preț. Disponibil pe culorile alb, albastru și negru, cu 64 sau 128GB și baterie de 5000mAh. Galaxy A14 5G este noul model din această serie, disponibil în curând și în România.

Vezi prețul zilei

Samsung Galaxy A23 5G

Disponibil pe același culori ca modelul de mai sus și cu aceleași variante de stocare. Are un procesor și camere foto superioare numeric și calitativ, iar diferența de preț este mică.

Vezi prețul zilei

Samsung Galaxy A33 5G

Primul nivel de stocare este de 128GB. Culorile disponibile sunt albastru, negru, alb și portocaliu. Oferă 6GB de RAM, un procesor și un sistem de camere foto superioare.

Vezi prețul zilei

Samsung Galaxy A53 5G

Acest telefon de top este un best-buy când vine vorba de raportul calitate-preț. Găsești un review detaliat al acestui model aici.

Vezi prețul zilei

Samsung Galaxy S22 și S23: două telefoane 5G de top

Recent Samsung a lansat Galaxy S23, succesorul modelului Galaxy S22 lansat în 2022. Ambele telefoane 5G sunt de top.

Telefoane Samsung 5G de top

Vezi prețul zilei

Concluzie: merită să cumperi telefoane Samsung 5G

Dacă ții cont de aceste păreri și recomandări, cu siguranță vei face alegerea potrivită. Modelele de telefoane Samsung 5G prezentate mai sus sunt compatibile cu toate rețelele 5G din România și din Europa. Diversitatea oferită de Samsung în alegerea unui telefon 5G este potrivită pentru orice buget.