iPhone XR vs. iPhone 8 Plus – Care ar fi modelul cel mai bun oferit de Apple luând în considerare raportul calitate – preț?

Ultimele modele de iPhone lansate de Apple (iPhone SE, iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max) sunt mai rapide și au o mulțime de actualizări care îmbunătățesc calitatea video și a fotografiilor, însă asta nu înseamnă că modelele anterioare sunt învechite. iPhone XR și iPhone 8, ambele lansate în 2018, reușesc să mențină un raport echilibrat între calitate și preț, iar în cele ce urmează vom argumenta de ce aceste modele care au fost lansate anterior pot fi o variantă mai rezonabilă și care ar fi modelul cel mai bun.

Un telefon excelent în sine, iPhone XR permite aclimatizarea la cele mai recente linii de iPhone și oferă funcția de deblocare prin recunoaștere facială precum și navigarea prin gesturi. Ecranul mare, nivelul de performanță ridicat, încărcarea prin wireless și camera foto care este la fel de bună ca și cea oferită de Apple iPhone XS, reușesc să plaseze iPhone XR în sfera gadget-urilor de o calitate superioară.

În prezent, vânzarea de iPhone 8 Plus e întreruptă de către Apple, însă sunt diverși retaileri care îl vând în continuare. Avantajul cel mai mare pentru acest model îl reprezintă prețul mult mai mic în comparație cu iPhone XR. Dacă ar fi să luăm în considerare doar specificațiile tehnice, iPhone 8 Plus are un procesor mai mic, o cameră foto mai puțin avansată și nu dispune de funcția dual SIM. Chiar dacă a 2 cameră de 12 megapixeli de la 8 Plus poate fi tentantă, iPhone XR este un telefon mult mai bun din perspectiva specificațiilor tehnice.

De ce să alegi iPhone XR?

iPhone XR (RED)

Dintre cele 2 modele, iPhone XR are un ecran mai mare (6 inci), însă amprenta fizică a telefonului este mult mai mică și mult mai ușoară datorită plăcilor subțiri. Într-adevăr, iPhone 8 Plus are anumite avantaje de design printre care se enumeră rezoluția mai mare care oferă o mai bună claritate. Butonul clasic de Home care se dublează ca un cititor de amprente conferă iPhone-ului 8 Plus un plus de originalitate și valoare. Cu toate acestea, procesorul XR este mult mai rapid, fapt ce detașează considerabil iPhone XR de modelul 8 Plus.

Vezi prețul zilei