Espressor automat – avantaje și recomandări

Cumpărarea unui espressor automat, ieftin sau nu, poate fi o decizie importantă și consumatoare de timp. Deși acest tip de aparat poate fi costisitor, poate face o mare diferență în calitatea cafelei. Cafeaua pe care o prepari acasă poate căpăta gustul pe care până acum îl puteai savura doar în cafenele. Există câteva lucruri importante de urmărit atunci când te gândești să cumperi un espressor automat.

Calitatea construcției

Trebuie să te uiți la calitatea construcției aparatului. Un espressor automat bun ar trebui să fie construit din materiale durabile și să aibă o structură solidă. Garanția trebuie să acopere orice eventuale defecte de fabricație sau probleme cu funcționarea. Alege un brand bun și un vânzător pe care te poți baza.

Avantajele unui espressor automat cu mai multe funcții

Espressorul automat poate prepara băuturile mai repede decât o mașină manuală, permițând economisirea timpului și eficientizarea procesului de preparare a cafelei.

Varietatea băuturilor preparate de un espressor automat este importantă. Espresso simplu, cappuccino și latte macchiato sunt, în general, disponibile cu o singură atingere a unui buton.

Una dintre cele mai dorite funcții ale unui espressor automat este posibilitatea de a ajusta cantitatea de cafea. Râșnița incorporată permite utilizatorului să ajusteze gradul de măcinare a boabelor de cafea pentru a obține un espresso perfect. O altă funcție inclusă e sistemul de spumare automată a laptelui, care permite prepararea de cappuccino și latte macchiato. Un sistem de curățare automată face ca întreținerea să fie o sarcină ușoară.

Ușurința de utilizare a espressorului este decisivă. Un espressor greu de utilizat va ajunge în timp piesă de mobilier. Ușurința în curățare și întreținere presupune acces ușor la componentele esențiale, cum ar fi recipientul pentru cafea și filtrul. De asemenea, ar trebui să aibă un ecran intuitiv și butoane ușor de utilizat pentru a face setările necesare.

Espressor automat ieftin sau de top?

Desigur, prețul este un factor important în orice cumpărare, dar ar trebui să te asiguri că obții cel mai bun raport calitate-preț posibil. Unele espressoare automate pot fi scumpe. Un espressor de top oferă o calitate superioară a cafelei și o durabilitate mai mare, atunci pot fi o investiție bună pe termen lung. Un espressor automat ieftin, de buget, nu înseamnă neapărat o cafea slabă calitativ ci mai degrabă o varietate mai mică a băuturilor preparate.

Orice iubitor de cafea ajunge la un moment dat în fața de deciziei de a cumpăra un espressor automat. Pe scurt, este important să urmărești calitatea construcției, funcțiile oferite, ușurința de utilizare și prețul. Dacă reușești să găsești un espressor automat ieftin care se potrivește nevoilor și preferințelor tale, vei putea savura o cafea delicioasă acasă. Nu uita însă că un espressor automat de top poate fi o investiție pe termen lung, așa că nu ezita să investești într-un aparat de calitate.

Recomandări: cele mai bune espressoare automate

În sfârșit ajungem la cea mai importantă parte. Am pregătit o listă de espressoare automate, atât mai ieftine, cât și de top. Indiferent de preț, sunt cele mai bune espressoare automate. Toate aceste aparate de cafea funcționează cu boabe de cafea și suportă mai multe funcții de preparare.

Espressor automat Philips EP1224/00

Acest espressor automat de la Philips poate prepara 3 tipuri de băuturi, utilizând cafea boabe. Are un sistem de spumare automată a laptelui, două duze pentru cafea și o râșniță cu 12 trepte de măcinare. Temperatura poate fi setată în 3 trepte diferite și are un ecran tactil pentru afișarea informațiilor. Carcasa este fabricată din plastic și râșnița din ceramică.

Alte funcții incluse sunt indicatorul luminos, tava detașabilă pentru scurgere, rezervorul detașabil pentru apă și filtrarea apei. Specificațiile tehnice pentru espressor: putere de 1500 W, o presiune a pompei de 15 bar, o capacitate a rezervorului de apă de 1,8 litri și o capacitate a compartimentului pentru cafea de 275 g.

Dacă dispui de un buget mai mare pentru a cumpăra un espressor, citește despre Philips EP2231/40.

Vezi prețul zilei

Krups Espresseria Automatic EA8161

Espressor automat ieftin Krups Espresseria

Espressorul automat Krups Espresseria Automatic EA8161 este un aparat de cafea performant și usor de utilizat, care iti permite să savurezi o cafea delicioasă și personalizată. Sistemul Thermoblock asigură eliberarea gustului cafelei, iar designul compact și cele 3 nivele de temperatură și măcinare a cafelei oferă un control complet.

Are LCD mare, intuitiv, cu functie de memorare a preferințelor. În plus, setul Auto Cappuccino XS6000 și duza de abur pentru o spumă de lapte densă pentru cappuccino sau caffe. Recipientul pentru boabele de cafea de mari dimensiuni și rezervorul pentru apă de 1.7 L te scapă de grija reumplerii zilnice.

Vezi prețul zilei

De’Longhi Magnifica S ECAM 22.112.B

Espressorul automat De’Longhi Magnifica S ECAM 22.112.B este un aparat de cafea cu un sistem manual de spumare a laptelui, ideal pentru a obține o spumă bogată pentru cappuccino sau spumă de lapte. Este echipat cu o râsniță incorporata cu 13 nivele pentru o măcinare fină și uniformă. Espressorul oferă posibilitatea de a prepara 2 cafele in același timp, pentru a economisi timp. Espressorul are un infuzor detașabil, cu o capacitate variabilă (de la 6 g la 14 g), o râsniță silențioasă integrata, cantități reglabile de apă și cafea, sistem de pre-infuzare a cafelei. Cele mai multe espressoare De’Longhi au programe automate de curățare și decalcifiere, duritate programabilă a apei și tavă pentru picături detașabilă, cu indicator al nivelului.

Vezi prețul zilei

Mai multe recomandări de espressoare automate

Nu te atrage niciun espressor automat dintre cele menționate mai sus? Click mai jos ca să vezi alte modele!

Vezi mai multe

Poți citi aici un studiu care demonstrează beneficiile consumului de cafea.