Laptop ieftin: ce să aleg?

Dacă ești în cătuarea unui laptop ieftin și bun, ai ajuns la locul potrivit. Pentru a-ți face alegerea mai ușoară, ți-am pregătit o listă de laptopuri ieftine și bune sub 2000 de lei pe care te invităm să o consulți. Dacă ești în cătuarea unui laptop ieftin și bun, iată câteva lucruri pe care să le ai în vedere.

Ce trebuie să știi când alegi un laptop ieftin?

Iată câteva caracteristici pe care trebuie să le urmărești:

  • Procesorul este cea mai importantă componentă de care trebuie să ții cont, deoarece un procesor rapid va dicta performanța laptopului tău. Unde e posibil, optează pentru procesoarele Intel Core i3 sau i5 în defavoarea celor Intel Pentium sau Celeron. O altă alegere bună este gama de procesoare AMD Ryzen. Evită procesoarele Intel Atom sau altele.
  • Spațiul de stocare trebuie să fie neapărat SSD. Diferența dintre SSD și harddiskurile tradiționale (HDD) este imensă. Te sfătuim să alegi doar un laptop cu SSD.
  • Memoria RAM. 8GB de memorie sunt ideali în zilele noastre, 4GB este pragul minim.
  • Displayul este foarte important, îți recomandăm să alegi un laptop cu un display Full HD (rezoluție de minim 1920×1080 pixeli). Dacă alegi un laptop sub 2000 de lei, diagonala acestuia va fi cel mai adesea de 15,6 inci (aproape 40cm).
  • Bateria. Îți recomandăm să alegi un laptop cu o baterie de cel puțin 40Wh pentru o autonomie decentă.
  • Greutatea unui laptop ieftin a scăzut considerabil în ultimii ani, așa că orice alegere bună va fi sub 2kg (în general, 1,5-1,8kg).

Ce laptop ieftin și bun sub 2000 de lei poți cumpăra?

Laptop Huawei MateBook D15

Cunoscut mai mult pentru telefoanele sale performante, producătorul Huawei este o apariție relativ nouă pe piața laptopurilor. Laptopul Huawei MateBook D15 este soluția ideală pentru cei care își doresc un laptop subțire și elegant, cu un design ce aduce aminte de laptopurile Apple, la un preț competitiv.

Deși dispune de un display Full HD IPS de 15,6 inci, ramele acestuia sunt mult mai înguste în comparație cu alte laptouri din aceeași clasă, reducându-i astfel dimensiunile și greutatea. Procesorul Intel Core i3-10110U de generație recentă este superior procesoarelor Intel Pentium sau Intel Celeron și atinge o frecvență de până la 4.11GHz.

Spațiul de stocare ultrarapidă de 256GB este upgradabil, iar cei 8GB de RAM asigură o experiență fluidă pentru majoritatea tipurilor de utilizatori. Placa video integrată Intel UHD Graphics permite sesiuni de gaming decente. Huawei MateBook D15 vine preinstalat cu Windows 10 Home, gata de utilizare. Bateria asigură o autonomie de 8,5 ore.

Vezi prețul zilei

Laptop ASUS M515DA

Laptop ASUS M515DA

Laptopul ASUS M515DA vine cu un procesor AMD Ryzen 3 3250U cu frecvențe de până la 3,5GHz. Spațiul de stocare este de 256GB SSD, iar memoria RAM este de 8GB. Placa video integrată este din gama AMD Radeon, potrivită sesiunilor de gaming ocazionale.

Vezi prețul zilei

Laptop Acer Aspire 3 A314-22

Laptop Acer Aspire 3 A314-22

Cunoscut mai ales pentru opțiunile sale potrivite bugetelor restrânse, Acer ne oferă laptopul ieftin Acer Aspire 3 A314-22 bazat pe procesorul AMD Ryzen 3 3250U. Displayul este de 14 inci cu un strat anti-glare, ce permite o bună vizibilitate. Memoria RAM este de 8GB, iar spațiul de stocare SSD de 256GB.

Vezi prețul zilei

Laptop Acer Aspire 3 A315-23G

Laptop Acer Aspire 3 A315-23G

Fratele mai mare al modelului de mai sus, acesta vine cu un display de 15,6 inci și cu un procesor mai rapid, AMD Ryzen 5 3500U.

Vezi prețul zilei